Sorteer op
  • Blog 20 - Oh so British
    Blog 20 - Oh so British

    In dit nieuwe blog wil ik jullie warm maken voor de oh so British afternoon tea. Jaja, hoor ik jullie denken, dat kennen we wel en hebben we al een keer gehad bij een restaurant of hotel. Maar heb je het ook al eens zelf…

Recept Scones

Recept Scones blog high tea (geïnspireerd op een recept van Laura's bakery)

 

Porties:

  • Voor ongeveer 5 stuks. Voor 10-12 stuks neem je dus alle ingrediënten dubbel
  • Scones zijn zo ontzettend makkelijk te maken dat het bijmaken van deeg voor nog meer scones binnen 5 minuten gedaan is. 

Nodig : 

  • Een sconeuitsteker van 5cm (of andere uitsteker van 4-6cm, of een glas) 
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Kom 
  • Kwastje voor het bestrijken van de melk (of dep de melk erop met wat keukenpapier) 

Ingrediënten

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 110 ml melk
  • Wat extra melk voor bestrijken

 

Oven voorverwarmen :

  • Op 220 graden Heteluchtoven

 

Werkwijze: 

In een kom :

  • Zelfrijzend bakmeel en de klontjes boter
  • Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig
  • Roer er met een vork suiker en zout doorheen
  • Roer er dan met een vork de melk doorheen
  • Roer tot een klonterig mengsel krijgt
  • Meng dan met de hand heel kort tot een soepel en zacht deeg
  • Meng niet te lang, dan worden de scones taai
  • Het sconemengsel moet vochtig zijn
  • Moet loskomen van de mengkom, maar wel een beetje aan je vingers blijven plakken
  • Sconedeeg is veel vochtiger dan ander deeg: hij zit tussen deeg en beslag in

 

Uitrollen en uitsteken:

  • Druk het deeg uit tot een dikte van 3 cm
  • Bestuif je werkblad maar lichtjes met bloem zodat er geen extra bloem in de mix mag komen.
  • Steek er met een ronde uitsteker van 5 cm snede steek de scones uit.
  • Steek ze strak uit door de uitsteker alleen naar beneden te drukken, dus niet meer draaien
  • Geen uitsteker? Gebruik dan een recht glas
  • Kneed het overige deeg weer tot een bal, maak er een plak uit en herhaal het uitsteken weer
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Leg de scones dicht tegen elkaar op de bakplaat, zo ondersteunen ze elkaar tijdens rijzen
  • Het geeft niet als ze aan elkaar vastbakken: je trekt ze makkelijk los.
  • Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
  • Bak de scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte)
  • Zet de bakplaat boven in de oven, waar hij het heetst is

 

Serveren :

Serveer bij voorkeur als de scones nog een beetje warm zijn. Met clotted cream en jam of marmalade 

 

Bewaren :

In afgesloten bak of plastic zak zo’n 2 dagen houdbaar, persoonlijk vind ik ze op dag 2 al wat minder lekker. Op dezelfde dag serveren is dus zeker aan te raden want dan zijn ze het lekkerst en nog een beetje warm. Omdat ze zo makkelijk te maken zijn, begin ik meestal pas een half uur of uur voor teatime.

Suikertip!
Zelf eet ik zoveel mogelijk zonder togevoegde suikers. Voor mijn gezin bak ik wel met suiker, maar gebruik altijd maar de helft, of zelfs nog iets minder suiker dan aangegeven in het recept. 
In begin misschien minder lekker, maar de smaak van gebak met minder suiker went snel en is natuurlijk een beetje gezonder. Voor deze scones gebruik ik dus maar zo'n 15gram suiker. 

 

 

 

 

© 2010 - 2022 Styling and Living | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel