Recept toppings botercrème en roomkaas

Recept topping botercrème of roomkaas

 

Botercrème of roomkaas?

  • Botercrème is wat romiger en proeft wat zwaarder. Roomkaas wat lichter en frisser
  • Botercrème smaakt op vele cakes. De roomkaas is het lekkerst op de carrotcake

 

Topping botercrème maken

 

Nodig :

  • Steelpan, 2 kommen, garde, mixer, spatel en eventueel spuitzak


Ingrediënten :

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 1 tl vanille extract

Werkwijze :

  • In de steelpan : melk en hierin zeef je de bloem
  • Klop de bloem met een garde door de melk zodat er geen klontjes in zitten
  • Zet dan pas het vuur aan en breng aan de kook terwijl je erin blijft roeren
  • Als het kookt, het vuur lager zetten zodat het mengsel kan indikken
  • Na ongeveer 5 minuten is het dik genoeg
  • In een kom (nr 1) : Doe het mengsel van de steelpan in een kom en dek af met plastic folie
  • Laat deze dan afkoelen tot kamertemperatuur
  • Zorg dat er geen klontjes inzitten, anders nog even door een zeef drukken
  • In een andere (grotere) kom (nr 2) : mix of klop de boter en poedersuiker luchtig
  • Voeg dan vanille extract toe en meng tot alles glad is
  • De afgekoelde kom nr 1 mag nu toegevoegd worden aan kom nr 2
  • Dus het mengsel melk/bloem mag nu bij mengsel boter/poedersuiker/vanille extract
  • De mengsels nu nog een paar minuten goed door mixen
  • Zet kom nr 2 dan ongeveer 30 minuten in de koelkast
  • Nu is de botercrème klaar voor gebruik
  • Kan gestreken worden over een cake of versierd met een spuitzak
  • Haal hem op tijd uit de koelkast zodat hij wat zachter wordt voor verwerking




Topping roomkaas maken :


Nodig :

  • Een kom, garde of lepel, spatel en eventueel spuitzak en mixer


Ingrediënten :

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram boter

 

Voorbereiden

  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is zodat er geen klontjes ontstaan

 

Werkwijze :

  • In een kom : Meng hierin de roomkaas, boter en poedersuiker
  • Meng tot een romige crème. Kan met de hand of mixer op lage stand
  • Roomkaas kan met spatel over carrotcake verdeeld worden of met de spuitzak
  • Roomkaas op carrotcake? Zet de carrotcake met deze topping voor het serveren nog een uur in de koelkast om op te stijven

 

 

 

© 2010 - 2022 Styling and Living | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel